Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

"Κάτω τα χέρια απο τους Ελεύθερους Χώρους. Αυτο-οργάνωση σε όλες τις γειτονιές"





Η ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο πάρκο Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής με τη συμμετοχή εκπροσώπων ή μέλών των συνελεύσεων ελεύθερων χώρων απο όλη την Αττική, όπως το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, την πρωτοβουλία κατοίκων για το Αλσος Παγκρατίου, τις συνελεύσεις για τους λόφους Φιλοπάππου και Στρέφη, τον Ελαιώνα, πρωτοβουλίες της Δυτικής Αττικής, τον Αλιμο και πολίτες καλεί όλους σε διαδήλωση τη Δευτέρα στις πέντε το απόγευμα απο το απελευθερωμένο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της Ναυαρίνου προς το Δήμο Αθηναίων.

Καλούμε τις γενικές συνελεύσεις όλων των πρωτοβουλιών, των απελευθερωμένων δημόσιων ή κοινωνικών χώρων, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, απαιτώντας την παραίτηση του Δήμου απο τα σχέδια εμπορευματοποίησης, εκμετάλλευσης και δόμησης των τελευταίων εναπομείναντων ελεύθερων χώρων. Τον χαρακτηρισμό τους σε χώρους υψηλού πρασίνου και την απόδοση τους στους κατοίκους των περιοχών.

Καλούμε ακόμα τους κατοίκους της Αθήνας να προχωρήσουν σε αυτο-οργανωμένες δράσεις υπεράσπισης των χώρων τους. Οι δημόσιοι χώροι κάθε ειδους ανήκουν στους κατοίκους και τους πολίτες της Αθήνας. Η παράδοση τους στην τσιμεντοποίηση και την εκμετάλευση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη αφού καταπατά το δικαίωμα μας σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στιον Αστικό χώρο, το δικαίωμα μας στην ύπαρξη, ελάχιστων πλέον, χώρων πρασίνου και το δικαίωμα στην συμμετοχή, την συλλογικότητα και την συνδιαμόρφωση της κοινής μας ζωής στον δημόσιο χώρο.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες να διαδηλώσουν μαζί μας εκφράζοντας και μεταφέροντας τις ιδιαίτερες αντιλήψεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Κυρίως όμως καλούμε όλους να αναλάβουν δράση στους χώρους κατοικίας τους, μετατρέποντας τους απο χώρους εκμετάλευσης, σε χώρους ζωής, έκφρασης και δημιουργίας.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους. Δεν τους εκχωρούμε. Δεν τους διαπραγματευόμαστε

Εμείς, εδώ και τώρα για όλους εμάς

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ στις 30 Μαρτίου ΄09

Η ανοικτή συνέλευση του ελεύθερου, αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη, προτείνει την οργάνωση κοινής πορείας προς το δημαρχείο τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και γι΄αυτό το λόγο καλεί σε συνάντηση στο χώρο του πάρκου, ομάδες και κινήσεις που δραστηριοποιούνται σ' ολόκληρη την Αθήνα με αντικείμενο την διεκδίκηση ελεύθερων χώρων την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 7μ.μ..

Πρόσκληση από http://parkingparko.blogspot.com/

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Πάρκο την Κυριακή 22/03


Την Κυριακή 22 Μαρτίου ΄09 στις 11:30 π.μ. θα συγκεντρωθούμε στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων οι κάτοικοι της Κυψέλης για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις.

Ανοιχτή συνέλευση Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Τρίτη 17-03-09
Ώρα 12 Μεσημέρι
Έξω από το 47ο Γυμνάσιο Αθηνών
Νεμέσεως 1 και Λευκωσίας

επιτροπή κατοίκων

Από ανακοίνωση που κυκλοφορεί στη γειτονιά..