Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Σχετικά με συκοφαντικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και παραπλανητικές κομματικές ανακοινώσεις

Στις 26.01.10, ημέρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος αυτοοργανωμένου αγώνα στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, εμφανίστηκε στο ηλεκτρονικό ΜΜΕ ΤVXS ένα ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα με την υπογραφή του δημοσιογράφου Μ. Διονέλλη.

Πρόκειται για κατάπτυστο άρθρο βασισμένο στα ψεύδη που διοχετεύουν, για πολλοστή φορά, μέλη συγκεκριμένου κομματικού φορέα και της δημοτικής του παράταξης σε φιλικούς τους δημοσιογράφους και MME. Άνθρωποι που απέχουν από τον αγώνα στο πάρκο εδώ και πάρα πολλούς μήνες και οι οποίοι αποχώρησαν όταν δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν την κομματική τους γραμμή για παράδοση του πάρκου στο Δήμο, και όχι επειδή δήθεν «αυτοδιαλύθηκε» η συνέλευση, όπως ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη» 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος (28.01.10).

Δεν επιθυμούμε ούτε υποχρεούμαστε να απαντάμε κάθε φορά στα τερατώδη ψέματα και τα υπονοούμενα δημοσιογράφων και των γκαιμπελίσκων πληροφοριοδοτών τους, πρέπει ωστόσο να πούμε πως ούτε ο αγώνας μας συνολικά ούτε τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτόν αποτελούν σάκο του μποξ για να επιτρέπουμε την κατασυκοφάντηση και τη στοχοποίησή τους.

Αντίθετα με την παραπληροφόρηση του ΤVXS, ο χώρος του πάρκου δεν είναι και δεν ήταν ποτέ κατειλημμένος από μια «συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών», αλλά αυτοδιαχειριζόμενος από ένα ευρύτερο φάσμα αγωνιζόμενων ανθρώπων που με την αδιάλειπτη συμμετοχή τους στον αγώνα υπερασπίζονται το πάρκο ως έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο ενάντια στα σχέδια του Δήμου για κατασκευή ιδιωτικού γκαράζ.

Το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δεν ήταν ποτέ αιτία διαχωρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το άθλιο δημοσίευμα μιλώντας και για «άλλες παράνομες δραστηριότητες»(;), υπονοώντας την εμπλοκή ή την ανοχή ανθρώπων της συνέλευσης του πάρκου και στοχοποιώντας τους. Αντίθετα, η προσπάθεια ορισμένων άσχετων προς τον αγώνα ατόμων για χρησιμοποίηση του χώρου σαν πιάτσα διακίνησης ουσιών βρήκε απέναντί της και με πολλούς τρόπους μέλη της ανοιχτής συνέλευσης, και όχι τους απόντες από το πάρκο.

Να προσθέσουμε εδώ πως πλήθος δημόσιων χώρων, πάρκων, πλατειών και δρόμων της πόλης μετατρέπονται σε χώρους διακίνησης ουσιών, σχεδόν πουθενά όμως δεν υπήρξε ανάλογη προσπάθεια συλλογικής κοινωνικής αντίστασης όπως στο Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων και αυτό επειδή ακριβώς είναι ένας ζωντανός χώρος αγώνα.

Και τέλος, προς απογοήτευση αυτών που θέλουν να παραδοθεί το πάρκο στο Δήμο Αθηναίων, να υπενθυμίσουμε πως ο αυτοοργανωμένος αγώνας συνεχίζεται.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΡΑΖ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΣΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
3/2/10
Πρωτοβουλία αγώνα από το Πάρκο Κύπρου & Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου