Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Aλληλεγγύη στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου

Στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Απρίλη, διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια και επιτέθηκαν απρόκλητα, χτυπώντας με ιδιαίτερη αγριότητα τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια, εκ των οποίων δύο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο: ο ένας με τραύματα στο κεφάλι και ο δεύτερος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με κατάγματα στα χέρια.

Αυτή η επίθεση των ΜΑΤ, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενάντια σε ανθρώπους που διαμορφώνουν και υπερασπίζονται έναν ελεύθερο χώρο στην πόλη, είναι κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας τρομοκράτησης των συλλογικών αυτοοργανωμένων κοινωνικών αντιστάσεων που αναπτύσσονται ενάντια στην τσιμεντοποίηση, την εμπορευματοποίηση και τον έλεγχο των ελεύθερων χώρων.

Είναι κομμάτι της κρατικής καταστολής που με νέα τρομο-μέτρα, με την αστυνομοκρατία και τη στρατιωτικοποίηση της πόλης, με την αστυνομική βία, επιχειρεί, μάταια, να ανακόψει τους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έχοντας βρεθεί αντιμέτωποι με την τρομοκρατία των ΜΑΤ και του Δήμου που στις 26 Γενάρη έστειλε τις μπουλντόζες να κόψουν τα δέντρα και να ισοπεδώσουν το χώρο για να γίνει ιδιωτικό πάρκινγκ, έχοντας σταθεί απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που κατέλαβαν εκείνη τη μέρα το πάρκο, και απέναντι στους τραμπούκους του Κακλαμάνη δύο μέρες μετά, έχοντας ζήσει τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση που έγινε στις 2 Φλεβάρη έξω από το Δημαρχείο, με τους τρεις σοβαρά τραυματίες, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν και στην Ανοιχτή Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου.

Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση και την αυτοδιαχείριση των ελεύθερων χώρων είναι κοινός και ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

Τα σχέδια αυτών που λεηλατούν τη φύση και τη ζωή μας, που στέλνουν τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.

Ανοιχτή Συνέλευση Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου