Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Πρόσκληση στη Δράση: Ένα Δέντρο Για Το Δήμαρχο.Στόχος: να φτιάξουμε 1000 -και πάνω- σκίτσα με δέντρα και σκέψεις, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε
στις 26/1/09!

Σκοπός: το σκίτσο-δεντράκι του καθενός μας να ενωθεί με των άλλων και να φτιάξουν ένα δάσος διαμαρτυρίας.

Τελικός αποδέκτης: ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης.


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι είμαστε ήδη στα 450!

Μερικά λόγια για το πώς ξεκίνησε αυτή η δράση:
Στη συμβολή Κύπρου και Πατησίων υπήρχε ένα παρκάκι με δέντρα -μερικά άνω των 100 χρόνων. Στις 26/1/09, 5:00 τα ξημερώματα και υπό το φως των φακών, ο δήμαρχος αποφάσισε να το ισοπεδώσει για να κτιστεί πάρκιγκ αυτοκίνητων.
Το θέαμα των κομμένων κουτσουρεμένων δέντρων που περίμενε όσους ξυπνούσαν, ήταν τόσο αποτρόπαιο, που όπως είπαν πολλοί, θύμιζε σφαγή!
Το τι επακολούθησε μετά ίσως σας είναι γνωστό από τις ειδήσεις: κάτοικοι ανάστατοι άρχισαν να μαζεύονται μην μπορώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί, εκατοντάδες πουλιά πανικόβλητα πετούσαν στον ουρανό ψάχνοντας τις φωλιές τους και 8 διμοιρίες ΜΑΤ συμπλήρωναν τις σκηνές του παραλόγου.
Μετά δυο ημέρες, στις 28/1/09, 5:30 τα ξημερώματα και με τη βία αυτή τη φορά -γιατί υπήρχαν βάρδιες κατοίκων σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν ό,τι απέμεινε- ο δήμος απομάκρυνε τα κουφάρια των δέντρων (τα πειστήρια του εγκλήματος) και ξερίζωσε τα 30 νέα δεντράκια που είχαν φυτέψει την προηγούμενη οι κάτοικοι.
Την επόμενη οι κάτοικοι φύτεψαν καινούρια δεντράκια!
Η προσπάθεια να σωθεί το πάρκο συνεχίζεται….

Ενωθείτε μαζί μας σ΄ αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία!

Οδηγίες για όσους θέλουν να συμμετάσχουν:
Σε χαρτί Α5 (το μισό του Α4) φτιάχνετε το σκιτσάκι σας
με μολύβι ή στυλό ή μαρκαδόρο ή παστέλ….
μονόχρωμο ή έγχρωμο, (όπως σας αρέσει)
γράφετε μια σκέψη σας (ή δεν γράφετε)
υπογράφετε (για όσους δεν θέλουν να βάλουν επώνυμο, αρκεί το μικρό και η ιδιότητα π.χ. Α δημοτικού, Β γυμνασίου, ιδ. υπάλληλος, καλλιτέχνης κλπ)
μας το στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: enadendro@yahoo.gr

Και μην ξεχνάτε: δεν περιμένουμε αριστουργήματα… ένα δέντρο σαν αυτά που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά αρκεί!! Είναι εντυπωσιακό ότι το δέντρο -μαζί με το σπίτι και το ανθρωπάκι- είναι από τα πρώτα πράγματα που ζωγραφίζει ένα παιδί!
Μπορείτε να το διαδώσετε στους φίλους σας… στα παιδιά σας… στους γονείς σας…δεν υπάρχει όριο ηλικίας!
Μέχρι τώρα οι συμμετέχοντες είναι από 1 έως 86 χρονών!!
Ετοιμάζεται η ιστοσελίδα που θα αναρτηθούν τα σκίτσα.
Ο τόπος και ο τρόπος που θα εκτεθούν τα πρωτότυπα, όταν συγκεντρωθούν, θα σας ανακοινωθεί με e-mail.

Ευχαριστούμε τους εικαστικούς που ήδη έχουν συμμετάσχει! Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν, μπορούν να έρθουν σ΄ επαφή μαζί μας και για πιο ενεργή συμμετοχή!! Είμαστε ένα ανοιχτό γκρουπ. Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου