Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα 17 Ιούνη 2009 εμφανίστηκε στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων ένα μαινόμενο άτομο γκρεμίζοντας το αυτοσχέδιο περίπτερο αντιπληροφόρησης και το κιόσκι το οποίο στέγαζε την Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου. Αυτή η φασίζουσα επίθεση στόχευε να πλήξει τον αγώνα των κατοίκων και των αλληλέγγυων που εναντιώνονται στην καταστροφή του Πάρκου και την μετατροπή του σε πάρκινγκ, έναν αγώνα ο οποίος από τις 26 Γενάρη 2009 που τα συνεργεία του Δήμου έκοψαν τα δέντρα του Πάρκου πήρε τη μορφή της αυτοδιαχείρισης του χώρου.

Το κιόσκι-στέγαστρο υπήρξε σύμβολο του αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου και εξυπηρετούσε τις λειτουργικές ανάγκες, τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των ανθρώπων που ανιδιοτελώς αναδιαμορφώνουν το χώρο, δεντροφυτεύοντας, ποτίζοντας και καθαρίζοντάς τον καθώς επίσης ανακαινίζοντας κι εμπλουτίζοντας την παιδική χαρά.
Καταγγέλλουμε αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια που έγινε για να χτυπήσει το συλλογικό κοινωνικό μας αγώνα και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής και τον καθένα και καθεμία που αγωνίζονται για τους ελεύθερους χώρους να πλαισιώσουν τη συνολική μας προσπάθεια και να συμβάλλουν στις συλλογικές μας εργασίες για να αποκαταστήσουμε το στέγαστρο της Συνέλευσης στο Πάρκο και το περίπτερο αντιπληροφόρησης στην οδό Πατησίων.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα κι όσες επιθέσεις κι αν επιχειρηθούν εναντίον μας δεν θα μας σταματήσουν, αντιθέτως θα γίνουν αφορμή για να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί η συλλογική μας προσπάθεια.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ – ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


Ανοιχτή Συνέλευση Πάρκου Kύπρου και Πατησίων

2 σχόλια:

  1. τι εγινε ρε συντροφοι αποψε? ποσοι εχουν δεσει οι μπατσοι ενημερωστε αν μπορειτε γιατι πολλα λεγονται. μεχρι τωρα ξερουμε για 15 ατομα στην γαδα. καλο ειναι να μην περιμενουμε να ερθει το πρωι αν καποιος εχει την ευκαιρια να δημοσιευσει μια πρωτη ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν γίνει 15 προσαγωγές. Εχουν κινητοποιηθεί και δικηγόροι. Περισσότερα αύριο το πρωΐ. Δυστυχώς θα περιμένετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή