Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Tην Πέμπτη 18 Ιουνίου, σχεδόν 1 ώρα μετά τα μεσάνυχτα, πολυάριθμες αστυνομικές μονάδες αποτελούμενες κυρίως απ΄την ομάδα Δέλτα, περικύκλωσαν το πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Αφού διέκοψαν την κίνηση στην οδό Πατησίων και στους γύρω δρόμους, εισέβαλαν στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο βρίζοντας και προκαλώντας τα άτομα που παρεβρίσκονταν διάσπαρτα στο χώρο. Και σα να μη έφτανε αυτό, από το σύνολο του κόσμου σʼόλη την έκταση του πάρκου επέλεξαν αποκλειστικά να φορέσουν χειροπέδες σε 15 ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στον πολύμηνο κοινωνικό αγώνα του πάρκου, τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν σιδηροδέσμιους στη ΓΑΔΑ.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από τους ανθρώπους, συνέλαβαν και μία πόρτα(!) με αφορμή ένα σύνθημα που βρέθηκε γραμμένο πάνω της. Απορίας άξιο είναι πώς δε συνέλαβαν και τον τοίχο της αντικρινής πολυκατοικίας, ο οποίος εδώ και μήνες φέρει ένα πανομοιότυπο σύνθημα, καθώς επίσης και τους ενοίκους της εν λόγω πολυκατοικίας !!
Αφού κράτησαν τους συλληφθέντες μέχρι το πρωί, δίχως πρόσβαση σε τηλέφωνο και δικηγόρο και χωρίς να ενημερωθούν για την αιτία της προσαγωγής τους, ελευθέρωσαν τα άτομα-εντούτοις κράτησαν την πόρτα!
Η στοχευμένη αυτή βάρβαρη επίθεση είναι η τελευταία μιας σειράς ανάλογων ενεργειών. Όλη την τελευταία εβδομάδα συνέβησαν ποικίλες δολιοφθορές και κλοπές (πανώ, αφίσες, στέγαστρα) . Την προηγούμενη ακριβώς μέρα της αστυνομικής επίθεσης, «αγανακτισμένος πολίτης» κατέστρεψε το αυτοσχέδιο κιόσκι καθώς και το περίπτερο αντιπληροφόρησης.

Αν νομίζουν ότι μεθοδεύοντας τέτοιες ενέργειες θα πλήξουν τον δίκαιο αγώνα μας, είναι πολύ γελασμένοι. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ήρθαμε σε ευθεία σύγκρουση τόσο με τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις (Δήμος, αστυνομία ), όσο και με τις παρακρατικές (φασίστες, μπράβοι, «αγανακτισμένοι πολίτες»). Αποφασίσαμε να δράσουμε αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα μέσω της Ανοιχτής Συνέλευσης και έξω από τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας.
Στο χρονικό διάστημα των πέντε μηνών που το πάρκο λειτουργεί αυτοοργανωμένα κόντρα στα σχέδια Δήμου κι εργολάβων, αποδείξαμε ότι δεν τους έχουμε ανάγκη. Μπορούμε να προασπίζουμε και να φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι, δίχως καμία εκπροσώπηση, και για τα πάρκα και για τις ζωές μας.

Οι μηχανισμοί της εξουσίας με τέτοια απροκάλυπτα χτυπήματα επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους , καθώς και τους συλλογικούς, κοινωνικούς και ακηδεμόνευτους αγώνες που στρέφονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημοσίων χώρων, την κερδοσκοπία και τη λεηλασία της φύσης.

Τέλος, εκτιμούμε ότι η επίθεση στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά συνδέεται άρρηκτα με την ευρύτερη κατασταλτική προσπάθεια αυτών των καιρών να χτυπηθούν οι ελεύθεροι και κατειλημμένοι χώροι καθώς επίσης τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Γιʼαυτό, δεν είμαστε μόνοι μας. Το ίδιο βράδυ αμέσως μετά την αρπαγή των 15 απ΄τις αστυνομικές δυνάμεις, το πάρκο γέμισε από πλήθος περιοίκων και αλληλέγγυων.

Η κρατική τρομοκρατία δε μας φοβίζει, μας εξοργίζει!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Πρωτοβουλία από την Aνοιχτή Συνέλευση Πάρκου Κύπρου και Πατησίων