Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 85) ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009, ΣΤΙΣ 9 π.μ.

9 ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

26 Γενάρη 2009, ξημερώματα:

Η αρχή της καταστροφής. Ο Δήμος έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο που προετοίμαζε πολύ καιρό πριν και εισέβαλε με μπουλντόζες στο πάρκο, κόβοντας τα δέντρα με την προστασία των ΜΑΤ και ενάντια στους οργισμένους κατοίκους που προσπαθούσαν να εμποδίσουν το έγκλημα.

Δύο μέρες μετά, εργαζόμενοι του Δήμου μαζί με τραμπούκους και ασφαλίτες επιτέθηκαν στους κατοίκους που περιφρουρούσαν το πάρκο και ολοκλήρωσαν την ισοπέδωσή του, ξεριζώνοντας ακόμα και τα δεντράκια που είχαν φυτευτεί την προηγούμενη μέρα.

26 Γενάρη 2009:

Η σηματοδότηση της αρχής του αγώνα για την επαναδημιουργία του πάρκου από το σημείο μηδέν, το σημείο όπου γείτονες-κάτοικοι και αλληλέγγυοι παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Μέσα από τις διαδικασίες της Ανοικτής Συνέλευσης του πάρκου και της αδιαμεσολάβητης δράσης, πέρα από κόμματα και ΜΜΕ, αντιστεκόμαστε στα σχέδια του Δήμου και των εργολάβων για την κατασκευή γκαράζ και στην αστυνομική τρομοκράτηση όσων προασπίζονται το χώρο.

Σταδιακά και με συλλογική δουλειά:

- αποτρέπουμε τη μετατροπή του πάρκου σε εργοτάξιο, περιφρουρώντας το με 24ωρες βάρδιες

- δεντροφυτεύουμε το πάρκο

- φροντίζουμε για τον καθαρισμό του χώρου, το πότισμα και την περιποίηση των δέντρων

- ανακαινίζουμε και εμπλουτίζουμε την παιδική χαρά

- οργανώνουμε πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης

- οργανώνουμε εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις και εκδίδουμε έντυπα πληροφόρησης

- από τις πρώτες μέρες κατασκευάζουμε περίπτερο αντιπληροφόρησης, καθώς και κιόσκι που στέγασε την Ανοικτή Συνέλευση και τους ανθρώπους που περιφρουρούσαν το χώρο, μέχρι τις 17 Ιουνίου 2009 που το κατέστρεψε “αγανακτισμένος πολίτης”.

Σε όλους αυτούς τους μήνες, πέρα από την κρατική και παρακρατική βία των πρώτων ημερών, ήρθαμε συχνά αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή: ξυλοδαρμούς και σοβαρούς τραυματισμούς στις 2/2/2009 έξω από το Δημαρχείο, συλλήψεις και προσαγωγές 15 ατόμων στις 18/6/2009, διακοπή της παροχής νερού στις 23/4 και στις 3/7/2009, ενώ ακολούθησε υποκριτική και προβοκατόρικη επίσκεψη συνεργείων του Δήμου για πότισμα, τα οποία εκδιώχτηκαν από την Ανοιχτή Συνέλευση.

Οι οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις του Δήμου – με ή χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας – δε μας τρομάζουν, αντίθετα μας εξοργίζουν και μας πεισμώνουν στον αγώνα μας.

▪ Παλεύουμε για να παραμείνει ο χώρος Πάρκο αυτοδιαχειριζόμενο και ζωντανό, τόπος συνάντησης ανθρώπων χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, αρμονικής συνεύρεσης και συνλειτουργίας ντόπιων και μεταναστών.

▪ Αντιστεκόμαστε στη λεηλασία και τον έλεγχο της φύσης και της κοινωνίας.

▪ Ενάντια στη λογική της διαχείρισης του χώρου από το Δήμο, δεν παραδίνουμε το πάρκο σε αυτούς που το κατέστρεψαν. Διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι, κάτοικοι και αλληλέγγυοι, έναν αυτοδιαχειριζόμενο ελεύθερο χώρο. Οι δράσεις μας κατευθύνονται στην αυτοοργάνωση και στην ουσιαστική συμμετοχή των γειτόνων και των αλληλέγγυων στην καθημερινότητα και τις ανάγκες του πάρκου.

Κατά τη διάρκεια του πολύμηνου, κοινωνικού και αδιαμεσολάβητου αγώνα μας, κάναμε πράξη τις επιθυμίες και τα όνειρά μας για ένα χώρο ελεύθερο από την τυραννία του εμπορεύματος και τις κερδοσκοπικές βλέψεις της Δημοτικής αρχής.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Καλούμε όλους τους ανθρώπους με κοινωνική συνείδηση, ντόπιους και μετανάστες, μικρούς και μεγάλους, να συνδράμουν στην προάσπιση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων, στην προάσπιση ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου που βρίσκεται στο στόχαστρο της εξουσίας.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

9/10/2009 - Ανοιχτή Συνέλευση Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 85),

ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009, ΣΤΙΣ 9 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου